Ferrari potřebovalo jistotu. Už ji má

Už je to jisté. Ferrari zažívá velký několikanásobný návrat. Na výslunní se vrací tým jako takový, vrací se Felipe Massa po zranění a vrací se i Fernando Alonso.

Ten předchozí dva roky brázdil střed pole s renaultem. V sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu skončili Massa s Alonsem druhý a třetí. Předstihl je jen Sebastian Vettel.

Pro druhého Massu byla bahrajnská kvalifikace první od jeho nehody vloni v létě. Tehdy ho v Maďarsku zasáhla do helmy kovová pružina z jiného auta a poranila mu lebku. „Je milé zase závodit. Jsem šťastný, že jsem zpátky po takové době,“ řekl Massa.

Brazilci se na tiskovce dostalo vřelého přijetí. Sebastian Vettel mu vysekl poklonu, spontánním výkřikům se neubránilo ani pár novinářů. Massa Vettelovi oplatil laskavá slova poplácáním po zádech. „Bylo na něm vidět, jak moc se mu ulevilo, když se ujistil, že na to pořád má,“ poznamenal přímo z Bahrajnu Tomáš Richtr, šéfredaktor F1sports.

Alonsovi na týmového kolegu chyběly přibližně čtyři desetiny vteřiny. Poztrácel je všechny v prostředním sektoru posledního finálového kola. I tak se ale Španěl tvářil spokojeně. „Před prvním závodem zbývá spousta nezodpovězených otázek. Teď po kvalifikaci máme dva jezdce v první trojce, což znamená, že jsme silní. Mysleli jsme si to, ale potřebovali jsme jistotu. Byl to skvělý, skvělý den,“ liboval si.

Do zítřejšího závodu budou všichni jezdci nastupovat s nejistou strategií. Při zastávkách v boxech odpadá nutnost dotankovat, což týmům umožňuje pružněji reagovat podle aktuální situace. „Musíme být přizpůsobiví, dostatečně chytří, musíme správně pochopit situaci. To se nedá naplánovat, musíme být flexibilní,“ řekl Alonso.

„Myslím, že jsme se včera na závod dobře připravili. Vyzkoušeli jsme obě směsi pneumatik, na delší vzdálenosti jsme je měnili. Jdeme správným směrem,“ dodal Massa.

Doporučujeme

Články odjinud