Ferrari poprvé v historii vyhrálo 24h na Nürburgringu!

Ferrari poprvé v historii vyhrálo 24h na Nürburgringu!

Na slavné Nordschleife se zrodil historický triumf slavné italské značky. Ferrari vůbec poprvé ovládlo ikonickou čtyřiadvacetihodinovku na Nürburgringu.

Nové Ferrari 296 GT3 #30, které na světové scéně vozů GT od letoška postupně nahrazuje předchozí model 488 GT3, nasadil do slavného závodu německý tým Frikadelli Racing. A přechod od Porsche k italské technice se vyplatil, hned premiérový start v populární čtyřiadvacetihodinovce na Nordschleife s Ferrari byl totiž proměněn v triumf.

O vítězství se postarala posádka ve složení Earl Bamber, Nick Catsburg, Felipe Fernandez Laser, David Pittard. Čtveřice nakonec o necelou půlminutu v cíli porazila BMW M4 GT3 #98 týmu ROWE Racing posádky Maxime Martin, Sheldon van der Linde, Marco Wittmann, Dries Vanthoor.

Bamber, Catsburg, Laser a Pittard společně obkroužili celkem 162 kol, čímž vytvořili nový distanční rekord závodu při jeho 51. ročníku. Značka Ferrari vyhrála na Nordschleife vůbec poprvé a zároveň jako první neněmecký výrobce od triumfu Chrysleru Viper GTS-R v roce 2002.

Na tribuny, přírodní svahy a do kempů u trati si při letošním konání čtyřiadvacetihodinovky na Nürburgringu Nordschleife našlo cestu 235 000 fanoušků.

Doporučujeme

Články odjinud