Ferrari pomáhá Pérezovi krotit agresivitu

Ferrari pomáhá Pérezovi krotit agresivitu

Pokrok Sergia Péreze ve formuli 1 sledují nejen u Sauberu, ale také v jezdecké akademii Ferrari, jejímž je členem. Její šéf Luca Baldisserri pomáhal Mexičanovi v návratu k dobrým výsledkům.

Pérez se letos poprvé blýskl soubojem s Fernandem Alonsem o vedení v Sepangu. Nakonec ho sice nezískal, přesto mu druhé místo zajistilo hodně pozornosti. Na další podobný výsledek musel čekat až do Kanady a Ferrari prozradilo, že mu k němu pomohlo.

"Po Monaku jsme měli se Sergiem diskuzi," vysvětloval Baldisserri. "Chtěli jsme přijít na to, proč jeho poslední výsledky po malajsijské Grand Prix nenaplnily očekávání."

"Pérez je bez pochyby talentovaný, ale často si to sám pokazí tím, že je moc agresivní, což hlavně ve formuli 1 nepřináší výsledky. Závod v Montrealu byl skvělou odpovědí, nejenže v něm Sergio jel rychle, ale také ho dobře zvládl, dokázal vydržet na trati 50 kol na jedné sadě pneumatik."

Pérez bývá často zmiňován jako potenciální náhradník Felipeho Massy, ale Sauber opakovaně prohlásil, že do konce sezóny svého pilota nepustí. A dokonce naznačil, že ani po sezóně by pro Mexičana nebylo snadné z Hinwilu odejít.

Doporučujeme

Články odjinud