Ferrari podle Vettela přišlo na slabé stránky svého letošního vozu

Ferrari podle Vettela přišlo na slabé stránky svého letošního vozu

Ferrari odhalilo slabé stránky svého letošního monopostu a ví, jak si udržet své šance v boji o letošní titul mistra světa formule 1, říká Sebastian Vettel.

Scuderia letos zažívá nejúspěšnější sezónu v éře šestiválcových motorů ve formuli 1. Vettel vede v průběžném pořadí před Lewisem Hamiltonem z Mercedesu a s německou automobilkou pravidelně bojuje o vítězství.

V Kanadě, Ázerbájdžánu, Rakousku a Velké Británii byl Mercedes lepším týmem, Vettel ale zvítězil v Maďarsku poslední závod před letní přestávkou.

„Byli jsme konkurenceschopní na každé trati, na které jsme jeli,“ řekl Vettel pro Autosport. „Je pravda, že Mercedes byl tu a tam konkurenceschopnější a my byli trochu vzadu. Je ale normální, že jsou tu trať od trati rozdíly.“

„My jako jezdci máme některé tratě radši než jiné, a stejné to je i v případě auta. Je normální, že je to nahoru a dolu, ale to není naším cílem, my chceme být nejlepší na každé trati. Zatím tomu tak není, ale pracujeme na tom. Celkem dobře víme, co auto potřebuje.“

„Teď máme čas podívat se na pár věcí s trochu větším klidem a pokusíme se zlepšit.“

Vettel zároveň vyzdvihl snahu Ferrari v letošním roce a dodal, že je dobré znamení, když se konkurence snaží kopírovat řešení, se kterými přišla stáj z Maranella.

„Je třeba uznat, že v posledních několika letech jsme neměli nejlepší vůz a že v posledních letech jsme nebyli nejsilnější z pohledu vývoje vozu,“ dodává Vettel.

„Když se podíváte na poslední tři roky, tak letos je to úplně jiný příběh a my se stále zlepšujeme. Přinesli jsme spoustu dílů, viděli jsme, že u spousty dílů nás ostatní okopírovali, ale to je dobré znamení. Svědčí to o dobré a tvrdé práci a úspěchu, který přinesl tento projekt. My se snažíme stále tlačit.“

Vettelovým triumfem v Maďarsku, který ještě druhým místem v cíli podpořil jeho týmový kolega Kimi Räikkönen, Ferrari stáhlo ztrátu na vedoucí Mercedes na 39 bodů. Vettel naopak navýšil svůj náskok na čele průběžného pořadí na Hamiltona na 14 bodů.

„Tým je letos v mnohem lepší formě a pokud dosahujete správných výsledků, získáváte na síle,“ říká čtyřnásobný mistr světa.

„Je na nás, aby to tak pokračovalo. Jsem přesvědčen o tom, že pro to máme ty správné lidi. Víme, jak postavit silný vůz a velmi jsme letos zlepšili náš motor, takže všechno jde správným směrem. Jsem přesvědčen, že tu budeme bojovat o velké množství bodů.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud