Ferrari podle Leclerca na Red Bull nemá | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

Ferrari podle Leclerca na Red Bull nemá

Rudé vozy vypadají v Ázerbájdžánu silně, nicméně Red Bull má v současnosti nejspíš navrch. Leclerc zároveň varuje před McLarenem.

Charles Leclerc (2./4.)

V Monaku Ferrari udávalo tempo, v Ázerbájdžánu je zatím podle všeho nejlépe druhé nejrychlejší. Monacký závodník má za to, že Scuderia v ulicích Baku vozy Red Bullu předstihne jen stěží. Zároveň se má na pozoru před McLarenem.

„McLaren je opravdu velmi, velmi rychlý, jen to z nějakého důvodu dnes nechtěl ukázat. Možná, že se jim nedařilo zajíždět tak čistá kola, ale pořád si myslím, že jsou o kousek před námi. Uvidíme zítra.

Vepředu bude určitě Red Bull, ale také Mercedes – byť netuším, co se s nimi dnes stalo. Nicméně očekávám, že budu zítra zase nahoře. My bychom se měli připravit na souboj s McLarenem, ten je naším hlavním soupeřem. Musíme zajistit dokonalou přípravu, protože lidi z McLarenu dělají jen minimum chyb.

Je třeba udělat maximum, abychom byli v zítřejší kvalifikaci před nimi. Ve voze jsem se dnes jinak cítil poměrně dobře, zejména při brzdění. Možná to bylo až moc pohodlné, načež jsem byl v patnácté zatáčce příliš široký. Ale nakonec je to přeci jen volný trénink, takové věci k tomu patří.

Snažil jsem se najít limity, než jsem udělal chybu, bylo to slušné kolo. Nechme se překvapit, jak to bude vypadat zítra,“ prohlásil Leclerc.

Carlos Sainz (3./3.)

Španělský pilot má za sebou rovněž poměrně dobrý pátek. V odpoledním tréninku na nejrychlejšího jezdce ztratil jen 128 tisícin.

„Pneumatiky se tu hodně drolí. Red Bull vypadal obzvlášť silně, zdá se, že na zítřek mají ještě další trumfy v rukávu. My byli slušní v kvalifikačních simulacích, ale po stránce závodní rychlosti ještě máme co zlepšovat.

Musíme zajistit, abychom zítra dokázali lépe pracovat s pneumatikami,“ ví Sainz.

Doporučujeme

Články odjinud