Ferrari plánuje se Schumacherem mluvit o jeho budoucnosti | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Ferrari plánuje se Schumacherem mluvit o jeho budoucnosti

Šéf týmu Ferrari Mattia Binotto má v plánu v nadcházejících týdnech probrat s Mickem Schumacherem jeho budoucnost v italské organizaci.

Schumacher je od roku 2019 členem Jezdecké akademie Ferrari, když rok před tím vyhrál šampionát evropské formule 3.

Ve své druhé sezóně získal v roce 2020 titul ve formuli 2 a od následujícího ročníku závodí za tým Haas ve formuli 1.

Podle některých zpráv ale na konci roku syn sedminásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera přijde nejen o sedačku u amerického týmu, ale také už nebude členem Jezdecké akademie Ferrari.

Binotto zdůraznil, že juniorský program je pro Ferrari velmi důležitý a řekl, že Schumacherova budoucnost bude vyřešena v následujících týdnech.

„Jezdecká akademie Ferrari je pro nás velmi důležitým pilířem našeho týmu. Hodně do Jezdecké akademie investujeme, a i nadále budeme investovat,“ řekl Binotto.

„Věříme, že je důležité rozvíjet ty největší talenty a dívat se do budoucnosti, snažit se najít ty největší talenty do červeného vozu.

„Co se Micka týče, jak jsme řekli na začátku sezóny, je důležité, aby se tuto sezónu zlepšil. Během několika závodů si s ním sedneme, společně s Haasem zhodnotíme sezónu a rozhodneme, jaká budoucnost pro něj bude nejlepší.“

Jediným pilotem, který se z Jezdecké akademie Ferrari dostal až do týmu Ferrari ve F1, je Charles Leclerc.

Další člen Jezdecké akademie, Rus Robert Švarcman, dostane v prvním volném tréninku na Velkou cenu USA možnost poprvé se svézt v rámci víkendu F1.

Doporučujeme

Články odjinud