Ferrari opět léčí Rory Byrne

Ferrari opět léčí Rory Byrne

Rory Byrne se v posledních letech dostal v Maranellu do pozice jakéhosi lékaře. Ferrari ho povolalo také tentokrát.

Jihoafrický inženýr Rory Byrne stál u zlaté Schumacherovy éry. Poté z Ferrari odešel, prodělal těžkou nemoc, ale v posledních letech se do Maranella občas vrací jako konzultant.

Pomáhal v roce 2012, 2013 i vloni. Podle Autosportu a italské verze Motorsportu pracuje i na voze pro příští rok, ačkoliv opět jen v roli konzultanta.

V Maranellu nebude vše tak idelické, jak se dlouhodobě oficiálně tvrdí. V zákulisí se mluví o tom, že Marchionne až příliš zasahuje do fungování týmu.

Bývalý inženýr mluví o atmosféře strachu a nesmíme zapomenout ani na to, že v uplynulých letech odešla z týmu řada vysoce postavených zaměstnanců – Domenicali, Mattiacci, Fry, Tombazis, Marmorini a naposledy Allison. To jsou ale jen jména těch nejznámějších.

Podle Autosportu koluje spekulace, že Ferrari má zájem o současného technického šéfa Mercedesu. Paddy Lowe prý dostal od Maranella velmi lákavou nabídku v podobě dvojnásobného platu. U Mercedesu mu končí brzy smlouva. I kdyby ale chtěl odejít do divoké maranellské atmosféry, bude muset po případném odchodu od stříbrných šípů pobýt nějaký čas doma. Na těchto pozicích fungují konkurenční doložky. 

Marchionne spokojen jen na jedné frontě

Sergio Marchionne se nechal slyšet, že není spokojen s výsledky Ferrari na závodní trati. Spokojen je tak alespoň s výsledky v oblasti prodeje. Ferrari zřejmě prodá 8000 vozů za rok a akcie posílily na 49,18 euro. Roste také zisk. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud