Ferrari oficiálně potvrdilo konec Arrivabeneho

Ferrari oficiálně potvrdilo konec Arrivabeneho

Ferrari večer oficiálně potvrdilo to, o čem se celý den spekulovalo. Maurizio Arrivabene už není šéfem stáje.

Několik měsíců se spekulovalo o poměrně dusné atmosféře za zdmi sportovního oddělení Ferrari. Maurizio Arrivabene a Mattia Binotto si nemohli přijít na jméno. Situace se zhoršila po smrti Sergia Marchionneho. 

V pondělí ráno vydal italský deník Gazzetta dello Sport informaci, že Maurizio Arrivane u Ferrari končí. Večer přišlo z Maranella oficiální potvrzení.

„Rozhodnutí bylo přijato společně s vrcholovým vedením společnosti po dlouhých jednáních týkajících se dlouhodobých osobních zájmů Maurizia i samotného týmu,“ uvedlo Ferrari v krátkém prohlášení.

„Ferrari by rádo poděkovalo Mauriziovi za jeho cenný příspěvek ke zvyšující se konkurenceschopnosti týmu v posledních několika letech a popřálo mu to nejlepší pro jeho budoucí snahy.“

Arrivabene dříve působil u společnosti Philip Morris. Šéfem Ferrari se stal na konci roku 2014, kdy nahradil Marca Mattiacciho.

160051_mattia-binotto.jpg
Foto: Ferrari

Arrivabeneho ve funkci nahradí Mattia Binotto, který dříve působil jako šéf motorářů a naposledy jako technický šéf týmu.

Binotto (*1969) pracuje u Ferrari už od roku 1995. Od roku 2014 byl šéfem motorářů Ferrari. V létě 2016 nahradil Jamese Allisona ve funkci technického ředitele Ferrari.

Podle prohlášení Ferrari se zdá, že Scuderia zatím nebude mít technického šéfa. Veškeré věci, které souvisí s technikou, bude mít pod palcem i nadále Binotto.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud