Ferrari odhaduje, že by mohlo v Monaku bojovat o nejvyšší pozice

Ferrari odhaduje, že by mohlo v Monaku bojovat o nejvyšší pozice

Monopost F2012 stále není nejrychlejší, ale vlastnosti okruhu v Monte Carlu by mohly Ferrari pomoci k dobrému výsledku. Myslí si to technický ředitel stáje Pat Fry.

Ferrari dosáhlo významného zlepšení v posledním závodě ve Španělsku, kde nasadilo velký balík úprav. Na úplné vymazání ztráty na nejlepší ale nestačil. "Slušně jsme se zlepšili. Určitě jsme zmenšili ztrátu na vozy před námi, ale v žádném případě nejsme nejrychlejší," zhodnotil Fry.

Pro Monako má Ferrari jen drobné úpravy, ale i tak by mohlo znovu bojovat vpředu, Fry dokonce nevyloučil útok na pole position. "Tady je to trochu jiná trať," připomněl. "Efektivita není tak důležitá, víc jde o celkový přítlak. To nám možná trochu hraje do karet. Ale těžko se to odhaduje. Velmi silný bude Lotus. A McLaren a my. Je tu dost silných týmů."

I když se Scuderii podařilo přiblížit se špičce, spokojená zatím být nemůže. "Umazat ztrátu ve Španělsku bylo trochu snazší, protože jsme na tom byli špatně. Ale podařilo se nám výkonnost zvýšit víc než většině ostatních týmů. Musíme v tom pokračovat."

"Většina věcí nám fungovala, ale některé pořád nedělaly to, co jsme očekávali. Tady (v Monaku) toho moc testovat nemůžete. Vozy jsou tu stejné a je to o jezdcích, aby si na trať znovu zvykli. Odpovědi na další otázky získáme v Kanadě."

Doporučujeme

Články odjinud