Ferrari: O titul budou možná bojovat více než čtyři týmy

Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali dospěl po testech k podobnému názoru jako Lewis Hamilton, na špičce startovního pole by se mohly k obvyklým čtyřem top týmům přidat další.

Od začátku roku se počítá s Ferrari, McLarenem, Red Bullem a Mercedesem, ale Hamilton přidal k tomuto výčtu ještě Force Indii a Sauber. Domenicali nikoho nejmenoval.

"Nemám ve zvyku cokoliv předpovídat, ale je zřejmé, že to bude velmi vyrovnaný šampionát, ne jako loni," uvedl šéf týmu Ferrari. "Před testy jsme si mysleli, že by tu mohly být čtyři týmy schopné bojovat o titul. Ale podle toho, co jsme doposud viděli, by jich mohlo být ještě více."

"Navíc je třeba vyřešit další otázky, jako je chování pneumatik při vysokých teplotách nebo řízení závodních strategií, například. S tak vyrovnanou výkonností bude nepatrná chyba stačit na nepostup do třetí části kvalifikace. To znamená, že tomu budeme muset vždy dávat vše, tým, jezdci a vůz."

Italové se v předsezónních testech zaměřili především na spolehlivost a v této oblasti dosáhli pozitivních výsledků. Vůz F10 najel s Fernandem Alonsem a Felipem Massou dohromady 7353 kilometrů.

"Jsme spokojení s prací, kterou jsme odvedli v těchto čtyřech testech, hlavně protože jsme dokončili program, který jsme si naplánovali," uvedl Domenicali. "Nejdůležitější bylo dostat se na dobrou úroveň spolehlivosti a myslím, že můžeme říct, že jsme cíl splnili."

Výkonnost vozu se dostala na řadu až v závěrečné fázi předsezónních příprav a ani v tomto případě nemá Scuderia důvody k nespokojenosti.

"Podle toho, co jsme viděli a vzhledem ke všem neznámým proměnným v testech jsme myslím ukázali, že dokážeme být konkurenceschopní a že jsme součástí přední skupiny, co se týče čistého výkonu i dlouhých jízd," konstatoval Domenicali. "To je důležitý výsledek vzhledem k tomu, jak jsme zakončili minulou sezónu před čtyřmi měsíci v Abú Zabí. V uplynulých měsících jsme hodně pracovali. Teď musíme pokračovat ve vývoji F10, protože to bude pro sezónu klíčové."

Doporučujeme

Články odjinud