Ferrari o Alonsovi: Massa i Räikkönen mají smlouvy

Proč by mohlo Ferrari o Alonsa usilovat?

O tom, že Fernando Alonso podepsal s Ferrari, se mluví již přes rok. Sem tam někdo občas napíše zprávu, jež má tuto myšlenku oživit (naposled španělský deník AS). Přesto mluvíme ale stále o tom jediném údajném podpisu, o němž informaci jako první prolomil jeden italský žurnalista, který má údajně k Ferrari hodně blízko a v minulosti se ještě nikdy nespletl.

Nejspíše se nezmění nic do doby, než informaci potvrdí samo Ferrari. Ale to učinilo přesný opak:

"Nehodláme ani ztrácet čas tím, že to budeme nějak komentovat," řekl tiskový mluvčí Ferrari Luca Colajanni, tvůrce často velmi strohých tiskových prohlášení z Maranella. "Všichni by měli mít na paměti, že Massa a Räikkönen mají smlouvy až do roku 2010 včetně."

Budiž, ale s tím je na nás Colajanni krátký. V podstatě jako by nic neřekl. Minulost už prokázala, že smlouva znamená asi tolik co slib. To, že Massa a Räikkönen mají smlouvy ještě neznamená, že musí sedět přímo v kokpitu formule. Navíc Räikkönen nemá média rád, a to znamená, že jako marketingový nástroj coby jeden z pilířů Ferrariho živobytí neslouží příliš dobře.

Pokud by Ferrari získalo marketingově výměnou Alonsa za Räikköněna víc, než kolik by tratilo na výplatách oběma zaměstnancům, což lze spočítat, pak by Ferrari bylo jedno, kdo v jejich formuli sedí.

Neměli bychom ale zapomenout na to, kromě skutečnosti, že Massa i Räikkönen mají smlouvy, že může-li si Ferrari vybrat, pak sáhne po někom, kdo nemá občasné potíže s motivací.

Doporučujeme

Články odjinud