Ferrari nepřiveze do Rakouska žádné větší novinky. Soupeři ale ano | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Ferrari nepřiveze do Rakouska žádné větší novinky. Soupeři ale ano

Týmy už balí do Rakouska. Za pár desítek hodin vyrazí kamiony vstříc Spielberg. Jaké novinky týmy přivezou?

Týmy jsou ve velmi neobvyklé situaci. Za sebou mají předsezónní testy a technické přejímky v Melbourne. Továrny týmů byly navíc přes 60 dní zavřené. Přesto někteří přivezou větší balíky úprav. 

Podle Auto Motor und Sport přivezou balíky úprav Mercedes i Red Bull. Helmut Marko potvrdil, že jde i o díly, které měly být původně nasazené v Barceloně. Velký aerodynamický upgrade chystá Mercedes. James Allison uvedl, že vůz z Melbourne byl vyvíjen do Vánoc, takže poté byl ještě do uzavření továrny prostor pro vývoj.

Ferrari sice nemělo přivést nové aerodynamické díly, ale podle spekulací mělo nasadit novou tužší převodovku a nový motor, který přinese pár koní navíc. Podle Auto Motor und Sport to ale není pravda. 

„Na voze máme jen velmi malé změny,“ uvedl mluvčí Ferrari. „Pro nás bylo důležitější lepší porozumění SF1000. Skutečně jsme udělali dobrý krok vpřed.“

První aktualizaci má Ferrari přivést zřejmě až nejdříve na Grand Prix Maďarska.

Žádné větší díly nepřiveze ani Racing Point a Haas. Druhý jmenovaný tým to dokonce potvrdil ústy svého šéfa. Menší úpravy pak chystají u McLarenu, Alfy Romeo a AlphaTauri.

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud