Ferrari: Nemá smysl koukat na tabulku šampionátu, musíme hrát útočně

Ferrari: Nemá smysl koukat na tabulku šampionátu, musíme hrát útočně

V Maranellu jen těžko překonávají zklamání z Kanady, protože se Ferrari znovu nepodařilo získat dobrý výsledek na trati, která jeho vozu vyhovovala. Do boje teď Italové musí vložit vše.

"Když prožíváte takové dny, musíte okamžitě otočit list, zapomenout na negativa a držet se pozitivních aspektů," uvedl šéf Scuderie Stefano Domenicali. "Částečně díky vlastnostem trati a také díky naší práci začínáme vidět výsledky našeho úsilí, bylo tomu tak v Monaku i v Montrealu, kde jsme byli konkurenceschopní na boj o vítězství."

"Musíme pokračovat dál touto cestou, protože dříve nebo později se výsledky dostaví. Teď nemá smysl dívat se na klasifikaci v šampionátech. Musíme se zachovat jako fotbalové týmy, které se propadly, hrají každý zápas útočným způsobem a jdou jen po vítězství. Jestli pak ostatní zaváhají a situace se změní, uvidíme, jak na tom budeme."

Domenicali přiznal, že Ferrari nenese dobře kritiku, která se na něj snesla za volbu strategií v Montrealu. Přijatá rozhodnutí by se podle něj na výsledku negativně neprojevila.

"Na ten závod jsme byli velmi dobře připraveni a všechno se vypařilo kvůli neuvěřitelné sérii nepříznivých okolností," konstatoval. "Když se podívám na vše, co se v závodě stalo, musím se hořce pousmát. Vítěz - jemuž musím poblahopřát, protože respekt k soupeřům bychom neměli nikdy ztrácet - stanovil rekord v počtu zastávek a byl vždy za našimi vozy, když byly na trati."

"To je další důkaz, jak je zvenku těžké číst závod. Udělal (Button) podobná strategická rozhodnutí jako ta, za která jsme kritizováni způsobem, který považuji za přehnaný. Je pravda, že konečný výsledek může ovlivnit úsudek lidí. To je pravidlo sportu a musíme ho akceptovat, ale neznamená to, že s ním musíme nutně také souhlasit."

Doporučujeme

Články odjinud