Ferrari navýšilo svůj náskok na McLaren v boji o třetí místo v Poháru konstruktérů | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Ferrari navýšilo svůj náskok na McLaren v boji o třetí místo v Poháru konstruktérů

Za Ferrari ve Velké ceně Kataru bodovali oba jeho piloti, zatímco za McLaren dojel v nejlepší desítce jen Lando Norris. Scuderia si díky tomu upevnila třetí místo v Poháru konstruktérů.

Na okruhu Losail pokračoval souboj McLarenu a Ferrari o třetí místo v Poháru konstruktérů. Jezdci týmu z Maranella Carlos Sainz a Charles Leclerc obsadili sedmé a osmé místo, zatímco McLaren získal jen jeden bod zásluhou desátého Landa Norrise.

Ferrari tím navýšilo svůj náskok na třetím místě na 39,5 bodu.

„Dnes to pro nás nebyl nejzajímavější závod kvůli práci s pneumatikami, kterou jsme dnes museli dělat. Odvedli jsme ale dobrou práci a dokončili závod jen s jednou zastávkou,“ řekl Sainz.

„Jak jsme očekávali, začátek závodu na střední směsi pro mě byl náročný a já měl problém bojovat s vozy kolem mě. Soustředil jsem se jen na natáhnutí prvního stintu a na starání se o tvrdou sadu v prvních kolech druhého stintu.

„Když mi bylo řečeno, že jsme v bezpečí a můžu do konce závodu tlačit, konečně jsem se začal bavit. Dotáhl jsem (Estebana) Ocona a (Lance) Strolla před sebou, ale byl jsem uvězněn ve vláčku DRS, takže nebylo možné je předjet.“

Leclerc je spokojen s rychlostí

Charles Leclerc do závodu vyrážen až z třinácté pozice. V cíli byl osmý.

„Jako tým jsme zakončili víkend pozitivně. Osobně jsem byl rád, že se po celkem frustrující kvalifikaci vrátila rychlost. Chtěl bych poděkovat našim mechanikům za neuvěřitelnou práci, kterou včera odvedli při výměně šasi. Od prvních kol jsem měl v autě mnohem lepší pocit a mohl jsem více tlačit,“ řekl Leclerc.

„Z pohledu celkového výsledku není nad čím jásat, když dojedete jen osmí. Když ale uvážím, že jsem startoval hodně vzadu a uvážím naši dobrou rychlost obzvlášť na tvrdých pneumatikách ve druhém stintu, tak to byl dobrý návrat.“

Doporučujeme

Články odjinud