Ferrari naváže v Kanadě a Valencii na výkon z Monaka, doufá Massa

Ferrari naváže v Kanadě a Valencii na výkon z Monaka, doufá Massa

Na městském okruhu v Monte Carlu podalo Ferrari jeden z letošních nejlepších výkonů, pomohly mu k tomu pneumatiky. A stejné směsi dostanou i v příštích dvou závodech, což je podle Massy důvod pro optimismus.

Fernando Alonso bojoval v Monaku až do posledního kola o vítězství. Massa se tak vysoko nepohyboval, přesto měl naději na slušný výsledek. Nakonec skončil bez bodů, stejně jako v Turecku a Španělsku.

"V těchto třech květnových závodech se mi nedařilo," posteskl si brazilský pilot. "Nezískal jsem žádné body a nejvíc lituji posledního závodu v Monaku. Jak ukázal Fernando při boji na špičce, měli jsme tam velmi dobrý potenciál, a já si myslím, že jsem závod mohl dokončit na čtvrtém místě."

"Bohužel tu byla ta nehoda s Hamiltonem, která mě vyřadila. Byla to skutečně škoda, ale nemá cenu se k tomu vracet. Co jsem o tom incidentu chtěl říct, jsem po závodě řekl, a teď nemá smysl se tím zabývat dál, je lepší hledět vpřed."

Massa přesto z Monte Carla neodjel úplně zklamaný, protože věří, že ve stejně dobrém světle se Ferrari předvede i v Montrealu a Valencii, protože Pirelli znovu přiveze super měkkou a měkkou směs, které maranellskému vozu sedí.

"Na tom víkendu byla pozitivní nejméně jedna věc, a to fakt, že naše auto bylo mnohem konkurenceschopnější než v předchozím závodě," řekl. "Konečně jsme mohli bojovat až do konce, i když kvůli okolnostem to platilo jen pro jednoho z nás."

"Naše rychlost byla velmi dobrá a já doufám, že tak to bude i v Kanadě a Valencii. Měli bychom tam mít technická vylepšení, což by spolu s měkkými pneumatikami mělo pomoci, alespoň papírově. Jak to bude ve skutečnosti, uvidíme už v pátek v Montrealu."

Doporučujeme

Články odjinud