Ferrari: Musíme zrychlit, nemůžeme se spoléhat na problémy Red Bullu

Ferrari: Musíme zrychlit, nemůžeme se spoléhat na problémy Red Bullu

Šéf Ferrari Stefano Domenicali věří, že jeho tým může v posledních dvou závodech ještě zrychlit a svést souboj s Red Bullem.

Rychlostně Ferrari na Red Bull nestačí už několik závodů, ale podle Domenicaliho se to může rychle změnit. "Chtěl bych vás upozornit na to, co tady (v Abú Zabí) dokázal McLaren. Poslední dva závody se zdálo, je McLaren nikde, a bez vylepšení vozu tady podali fantastický výkon," připomněl.

"Takže naším cílem musí být zlepšit vůz, to musí naši inženýři dělat do poslední chvíle. Musíme zvážit okolnosti a být perfektní. Pokud to nebude stačit, uvidíme. Ale takový přístup musíme mít."

Ještě před závodem na Yas Marině Ferrari často skloňovalo spolehlivost, ale podle Domenicaliho uplynulý víkend ukázal, že v této oblasti nemusí být výhoda rozhodující. "Bude to důležitý týden, musíme analyzovat, co jsme udělali. Ale abych byl upřímný, nemůžeme se spoléhat na to, že se něco přihodí Vettelovi."

Ovšem Ferrari se snaží zrychlovat celý rok a většinu času ztrácí, jen v několika závodech se dokázalo soupeřům vyrovnat. Domenicali ale ví, že jiné než pozitivní myšlení užitečné není.

"Snažíme se odvést maximum, na konci se pak budou dělat počty. Je normální, že tomu věříme, protože jestli tu máme někoho, kdo nevěří, měl by jít k jinému týmu. Takový přístup v naší skupině vidět nechci," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud