Ferrari: Montezemolo nekladl ultimáta, ale konstruktivně kritizoval

Ferrari: Montezemolo nekladl ultimáta, ale konstruktivně kritizoval

Ferrari přispěchalo s upřesňujícím výkladem prohlášení svého prezidenta di Montezemola, který naznačil, že bez požadovaných změn by italská stáj mohla soutěž opustit.

Di Montezemolo zmiňuje možnost odchodu Ferrari z formule 1 každý rok, a to vždy v souvislosti s případným nenaplněním vizí, které Italové o tomto sportu mají. Stejně hovořil i během Světového finále v Mugellu.

Maranellští ale nabyli dojmu, že některá média interpretovala di Montezemolova slova jako vyhrožování, a tak na scénu opět vstoupil Horse Whisperer, což je fiktivní postava, kterou Ferrari používá pro politicky méně korektní vyjádření či komentování spekulací.

"Montezemolovy poznámky někteří interpretovali jako ultimátum nebo dokonce hrozbu odchodu z formule 1, ale Whisperer vás může ujistit, že nic takového to nebylo. Slova "odchod" nebo "ultimátum" v jeho prohlášení vůbec nebyla, ale je třeba zdůraznit, že Montezemolo hovořil naprosto konstruktivně, což obvykle jako prezident společnosti, která je ve formuli 1 od začátku, a jako člověk, jehož srdci je tento nejlepší motorsport blízko, dělá."

Ferrari připomnělo, že Montezemolova kritika nepřinesla žádná nová témata, o všem již několikrát hovořil v minulosti.

"Je třeba ji vnímat jako stimul. Je logické, že výrobce sportovních automobilů vidí svoji účast ve formuli 1 především jako možnost testovat pokročilá technická řešení, zatímco uznává, že je třeba udržet náklady pod kontrolou, a Ferrari tyto iniciativy vždy vedlo."

Doporučujeme

Články odjinud