Ferrari mění plány. Nový motor nasadí už ve Španělsku

Ferrari mění plány. Nový motor nasadí už ve Španělsku

Na sezónu má jezdec k dispozici tři motory. Výrobci tak obvykle nasadí druhý motor v Kanadě a ten poslední ve Spa nebo v Monze. Takhle nějak vypadal i plán Ferrari. Nakonec je vše jinak.

Mattia Binotto potvrdil, že Ferrari chtělo nasadit nový motor v Kanadě, ale nakonec ho nasadí o měsíc dříve – už ve Španělsku!

„Je čas španělské GP, což je tradičně závod, na který většina týmů přináší nějaké aktualizace,“ řekl Binotto v preview týmu. „Můžeme očekávat, že uvidíme krok nahoru ve výkonu našich konkurentů.“

„V šampionátu v současné době ztrácíme a musíme to dohnat. Víme, že naše vývojové práce budou klíčem k této sezóně. Do Baku jsme přivezli nový aerodynamický balíček. Nějaké novinky budeme mít také v Barceloně.

„Kromě toho budeme mít k dispozici novou pohonnou jednotku, kterou zavedeme dříve, než byl plán, protože druhá specifikace měla být nasazena v Kanadě. Společnost Shell v úzké spolupráci s naším týmem vyvinula jiné složení závodního maziva, které bude nasazeno s novou pohonnou jednotkou a bude poskytovat vyšší výkon.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud