Ferrari má závodní rychlost na vítězství, ale ztrácí v kvalifikacích

Ferrari má závodní rychlost na vítězství, ale ztrácí v kvalifikacích

Jako svoji největší slabinu identifikovalo Ferrari v prvních dvou závodních víkendech kvalifikační výkonnost. Soustředí se na její zlepšení.

Výkonnost F138 je natolik dobrá, že Felipe Massa vidí šanci bojovat o nejvyšší příčky. "Můžu jen říct, že určitě víc než dva týmy dokážou bojovat o vítězství a šampionát," řekl. "Náš tým je jedním z nich."

"Auto jde vpřed správným směrem a na trati má výsledky, které jsme očekávali po zhlédnutí dat z aerodynamického tunelu a továrny. V Melbourne jsme měli auto schopné výhry a v Malajsii bylo znovu konkurenceschopné, i když kvůli podmínkám byl ten závod tak trochu loterií."

V kvalifikacích se ale Ferrari už tolik nedaří, potřebuje startovat z lepších pozic, aby zvýšilo své šance na výhru.

"Předvedli jsme rozumnou závodní rychlost, na všech doposud použitých typech pneumatik jsme měli dobrou výkonnost," hodnotil technický ředitel Pat Fry. "Ale stále nás čeká dlouhá cesta, než budeme nejrychlejší v kvalifikaci, a v tuto chvíli na tom tvrdě pracujeme."

"Soustředili jsme se na delší jízdy, i když už nejsou tak dlouhé jako v minulosti, protože letos očekáváme více zastávek v závodech. Ale kvalifikační rychlost jsme neignorovali. Jsem si jistý, že se v této oblasti zlepšíme, jak se s vozem učíme a začínáme z něj dostávat to nejlepší."

"Klíčem bude jít ve vývojovém programu vpřed rychleji než ostatní týmy. Je to těžký cyklus, který bude trvat celý rok, a my se musíme vyrovnat alespoň své rychlosti vývoje z roku 2012, pokud se máme zlepšit v kvalifikacích. Doposud jsme pracovali dobře, od designu až po výrobu, při nasazování nových dílů jsme lepší než loni. Také dosahujeme lepší korelace v aerodynamice."

Doporučujeme

Články odjinud