Ferrari má velký náskok, přiznává Hamilton

Ferrari má velký náskok, přiznává Hamilton

Úřadující mistr světa nezastírá, že favoritem na zisk pole position v zítřejší kvalifikaci je tým Ferrari.

Lewis Hamilton (bez času/3.)

Volné tréninky v Ázerbájdžánu byly letos značně zkráceny. I tak to ale vypadá, že navrch má Ferrari. Jak se s tím popere Mercedes, který jednoznačně opanoval první tři závod?

„Byl to dost divný den, ale užil jsem si to. Druhý trénink byl v pohodě, vůz šlapal jak hodinky a jelo se mi mnohem lépe než před rokem. Ferrari je nicméně velmi rychlé a vypadá to, že má před námi velký náskok, takže musíme zjistit, v čem to vězí.

Není pravděpodobné, že přes noc doženeme sedm desetin na kolo, ale uděláme vše pro to, abychom manko snížili. Naše rychlost v delších stintech vypadá slušně, lépe než kratší úseky. Zítra by to mohla být zajímavá bitva. I fanoušci se na to jistě těší,“ předvídá Hamilton.

Valtteri Bottas (bez času/5.)

Také Bottas má za to, že favoritem je tento víkend tým Ferrari. Se svým vystoupením v tréninku spokojen nebyl.

„Byl to dost narušený den. Druhý trénink byl důležitější než obvykle. Snažili jsme se maximalizovat čas na trati, přidali jsme pár kol. Se svým časem moc spokojený nejsem, ale v Baku je vždy těžké chytit správný rytmus.

Zahřívání střední směsi dnes chvíli trvalo. Vzhledem k pogumovávání trati ale bude rychlost v zatáčkách postupně růst, což by nám mohlo pomoct. Delší jízdy nám sedí, ale v rychlosti na jedno kolo zaostáváme. Ferrari naopak v tomto ohledu vypadá velmi dobře. Zítra to bude perná bitva,“ tuší Bottas.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud