Ferrari má podle Hamiltona nad Mercedesem navrch

Ferrari má podle Hamiltona nad Mercedesem navrch

Druhý trénink, který se odjel na suchu, ovládly právě domácí rudé vozy. Ferrari těží z lepší akcelerace a vyšší maximální rychlosti.

Lewis Hamilton (11./3.)

Lídr šampionátu má za to, že Mercedes na Monze na své úhlavní soupeře ztrácí po stránce kvalifikační i závodní rychlosti.

„Odpoledne na suché trati jsme najeli spoustu kol. Stejně jako ve Spa jsme na Ferrari trochu ztráceli, a to v krátkých i delších jízdách. Cítil jsem se dobře, ale Ferrari dnes zkrátka bylo trochu rychlejší. Pracujeme naplno, všechny části týmu, a máme co dělat i dnes přes noc.

Jsou oblasti, ve kterých máme rezervy. Doufáme, že se nám to podaří před kvalifikací vyřešit. V několika posledních závodech to byla hodně těsná bitva. Od půlky léta má Ferrari mírnou výhodu. Děláme ale vše pro to, abychom situaci změnili,“ slibuje Hamilton.

Valtteri Bottas (10./4.)

Fin potvrzoval slova svého týmového kolegy. Cítí však, že je Mercedes Ferrari blíže, než tomu bylo v Belgii. Ztráta se znatelně zmenšila.

„Ferrari bylo na suchu velmi rychlé, což jsme očekávali. Nebude to snadné, ale je pár věcí, které můžeme před kvalifikací zlepšit. V porovnání se Spa se vůz choval lépe v pomalých pasážích. To je krok dobrým směrem. Předpověď počasí na zítřek není zcela jasná, takže musíme počítat se vším,“ prohlásil Bottas.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud