Ferrari má podepsáno s Leclercem, píše AMuS

Ferrari má podepsáno s Leclercem, píše AMuS

Za Ferrari bude v příštím roce jezdit Sebastian Vettel a Charles Leclerc.

Spekulace o jezdeckých sestavách jsou letos hodně turbulentní. Ještě před víkendem v Monze se považovalo potvrzení Kimiho Räikkönena za pouhou formalitu. Dokonce se předpokládalo, že Ferrari Fina potvrdí před Grand Prix Itálie nebo v průběhu víkendu. Nestane se tak. 

„Ještě jsme nerozhodli,“ řekl v Monze nový CEO Ferrari Camilleri. „Až to uděláme, a neexistuje žádný časový rámec, budete druzí, kdo se to dozví.“

Räikkönenovi se letos poměrně daří. Ve Spa po kontaktu s Ricciardem skončila jeho série pěti pódií v řadě. V Monze získal pole position.

Chtějí Räikkönena, ale...

Podle Auto Motor und Sport by si nové vedení Ferrari Räikkönena rádo ještě rok ponechalo. Smlouvu pro příští rok ale má Charles Leclerc, který podepsal ještě v době, kdy Ferrari vedl Sergio Marchionne.

Zrušení smlouvy je problematické. Ferrari si prý nechce rozzlobit Jeana Todta, jehož syn je Leclercův manažér. Tento důvod ale upřímně řečeno nevypadá příliš pravděpodobně. Druhým důvodem má být úcta k Marchionnemu a jeho rozhodnutí.

Iceman má velké množství fanoušků. Dokonce je to podle většiny anket nejpopulárnější jezdec na startovním roštu. Ferrari proto zatím nechtělo jeho konec oficiálně potvrdit a už vůbec ne v Monze a už vůbec ne poté, co získal pole position.

Pokud by se nakonec situace přece jen změnila, Leclerc by nejspíše zamířil do Haasu. U Sauberu by ho nahradil Giovinazzi.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud