Ferrari: Když máte dva dobré jezdce, musíte je nechat spolu bojovat

Tým Ferrari nechal svým jezdcům v GP Austrálie volné ruce, i když Alonso uvízl za Massou a byl zřejmě rychlejší. Podle šéfa Scuderie Stefana Domenicaliho to byl jediný správný přístup.

Domenicali také ocenil, že stejně odmítavý přístup k týmové režii má konkurence z Wokingu. "Bylo to jako u McLarenu, viděl jsem Buttona a Hamiltona bok po boku," řekl. "Všichni mají dva vozy. Leda že by někdo chtěl závodit jen s jedním. Ale pokud máte dva dobré jezdce, takhle to musí ve formuli 1 vypadat."

Alonso a Massa mohli spolu volně bojovat, ale tým má své pravidlo, podle nějž na sebe jezdci nemají tvrdě útočit v závěru závodu.

"Pro závěrečnou fázi máme jistý interní kodex, podle kterého je třeba respektovat aktuální situaci, pokud nedojde k něčemu jednoznačnému (jezdecká chyba apod.). Jinak můžou volně bojovat," vysvětlil Domenicali.

Alonsa nemrzelo, že za Massou uvízl. V závěru měl jiné starosti. "Když jsem se ocitl za Felipem, možná jsem mohl být trochu rychlejší, ale víme, že ve formuli 1 se velmi těžko předjíždí. A mezi týmovými kolegy by se nemělo zbytečně riskovat," připomněl.

"Pokud by se nám bývalo podařilo předjet Kubicu, pak to mohlo být celé jinak, ale nebylo to možné. Navíc jsem musel svoji pozici bránit proti Hamiltonovi a Webberovi, kteří měli novější pneumatiky než my."

Doporučujeme

Články odjinud