Ferrari: Kdo se pokusí obejít pravidla, musí být pronásledován a stíhán

Ferrari: Kdo se pokusí obejít pravidla, musí být pronásledován a stíhán

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo vyjádřil spokojenost s dosavadním postupem FIA v kauze mimořádného testu Mercedesu a Pirelli.

Ferrari bylo jedním ze dvou týmů, které podaly v této záležitosti oficiální protest, jenž vyústil v disciplinární řízení před Mezinárodním tribunálem FIA 20. června.

"Důvěřujeme FIA," řekl Montezemolo. "Nepřeji si to komentovat, ale s uspokojením jsem zaznamenal, že se federace tomuto incidentu dobře věnuje."

"Doufejme, že si formule 1 udrží profesionalitu, a my věříme, že ti, kdo se pokusí obejít pravidla, budou pronásledováni a stíháni, nebo spíš víc stíháni než pronásledováni."

Mezitím se Ferrari soustředí na vlastní výkonnost. "Co se nás týče, přesně víme, co musíme udělat, abychom vyhrávali," pokračoval prezident maranellské automobilky. "Dnes a zítra budu mít dlouhé a detailní jednání s Domenicalim a všemi inženýry. Oni vědí, co musíme zlepšit, a já jsem přesvědčený, že Ferrari bude konkurenceschopné a kandidátem na titul až do posledního závodu, že se nevzdáme a že máme vše, co potřebujeme pro zlepšení."

"Super sobota? Ano, ale stačila by i normální. Stačilo by mít auto schopné dostat se do prvních dvou řad startovního roštu, nemusí to být pole position, protože odtud můžeme vyhrát závod. V neděli jsme viděli Alonsa odjet další úžasný závod, Ferrari bylo kandidátem na vítězství. Můžeme jen doufat, že v budoucnu bude během závodních víkendů tepleji..."

Doporučujeme

Články odjinud