Ferrari k údajným námluvám s Buttonem: Jsou to jen žvásty

Ferrari k údajným námluvám s Buttonem: Jsou to jen žvásty

Tým Ferrari má ve zvyku vyjadřovat se ke spekulacím svérázným způsobem prostřednictvím své Maranellské klepny (Horse whisperer). Ta se teď podívala na nahrazení Felipeho Massy Jensonem Buttonem.

V posledních dnech se na trhu s jezdci hovoří často o Jensonu Buttonovi. Britský mistr světa z roku 2009 měl údajně předběžná jednání s Ferrari, přesto ale chce setrvat u McLarenu. Ten mu má brzy nabídnout prodloužení smlouvy na období po roce 2012.

Zatímco druhá část příběhu je zřejmě pravdivá, tu první Ferrari kategoricky popřelo. "Oblíbenou aktivitou vzpínajícího se koně je procházet si všechny tyto zvěsti, aby zjistil, jak kreativní a fantasmagoričtí tito experti dokážou být," uvedli Maranellští. Zatímco spekulace teď kolují o různých členech týmu, nejvíc se znovu hovoří o jezdcích.

"Jako obvykle je středem toho všeho Felipe Massa. Brazilec si na tento rituál už zvykl, protože to začalo skoro ještě dřív, než vůbec vkročil do Scuderie. Každý rok má být nahrazen, i když byly odjety třeba jen dva závody, sezónu za sezónou, přesto svoji práci pořád má."

"Seznam kandidátů, kteří by měli Felipeho nahradit, je teď velmi dlouhý. Ale v roce 2011 se v žebříčku objevila některá nová jména. První tu byl Nico Rosberg, teď můžeme přidat Jensona Buttona. Opět není třeba zdůrazňovat, že je to jen hromada žvástů, abychom použili slušné slovo o tom, co si skutečně myslíme."

Massa má v současnosti smlouvu s Ferrari platnou do konce roku 2012, Fernando Alonso se upsal až do roku 2016.

Doporučujeme

Články odjinud