Ferrari jízlivě zkritizovalo výsledek přelíčení s Mercedesem

Ferrari jízlivě zkritizovalo výsledek přelíčení s Mercedesem

Fakt, že Mercedes byl uznán vinným, a vyvázl přitom jen s minimálními škodami, považuje za nešťastný. Možná tak může vzniknout nebezpečný precedens.

Horse Whisperer (Zaříkávač koní) není jen film s Robertem Redfordem, ale taktéž fiktivní pisatel, skrze něhož Ferrari do světa pouští komentáře ke kontroverzním tématům bez zbytečné snahy o politickou korektnost. Nyní se vyjadřuje k soudu s Mercedesem, jehož výsledek se mu ale pranic nelíbí. 

Problém je prý jednoduše v tom, jakým způsobem se řeší provinění kohokoliv z formule 1 - i když je jasně prokázáno, že se obviněný dopustil něčeho, co odporuje pravidlům, udělený trest je spíše symbolický. 

Mercedesu se testy v Barceloně i přes vynucenou absenci při jízdách mladých pilotů v Silverstonu bohatě vyplatily. V Anglii by za volantem museli sedět nezkušení závodníci. Navíc pravděpodobnost, že bude hezké počasí, je v Silverstonu v porovnání s Barcelonou výrazně nižší. 

Whisperer ironicky podotýká, jak snadné je se dnes vypořádat s problémy na začátku sezony - jste-li šéfem týmu, jednoduše si ve správný čas najdete pěkný prostor na testování. Možná kvůli tomu budete muset vynechat jeden z testů mladíků, jenže, a to je zásadní, v té chvíli by už přeci jen mohlo být pozdě. 

Rovněž vyvstává otázka, jaký trest by přišel, kdyby se kulišárny Mercedesu a Pirelli odehrály až po testech mladých jezdců. 

"Měli by snad zakázáno dát si štědrovečerní večeři," ptal se Horse Whisperer jízlivě. 

Doporučujeme

Články odjinud