Ferrari hodnotí dosavadní závody: Měli jsme získat víc bodů

Tým Ferrari přišel v Číně o vedení v obou šampionátech a Italové jsou zklamaní. Nejen z poslední Grand Prix, potenciál vozu totiž nevyužili i v některých předchozích závodech.

"Je třeba uvést, že jsme získali body, ale můžu říct, že nejen tady, ale kdybych měl shrnout první čtyři Grand Prix, jsme trochu zklamaní, protože jsme mohli získat více bodů, vzhledem k výkonnosti našeho vozu. To je fakt," konstatoval šéf Scuderie Stefano Domenicali.

"Ale na druhé straně, jak říkáme od začátku, konkurence je velmi vyrovnaná. Je to velmi těžké. A my se nesmíme vzdávat, musíme se hodně snažit, abychom zajistili, že každé zlepšení v každém závodě bude stačit. Protože v tomto závodě jsme se zlepšili, ale ostatní také."

Podle Domenicaliho má Ferrari stejný problém jako McLaren, nestačí rychlostně na Red Bull Racing v jednom kole. "Jedna z věcí, na kterých musíme pracovat, jsou přípravy na kvalifikace," řekl. "Víme, že je kvalifikace velmi důležitá a viděli jsme, že je náš hlavní konkurent v této fázi víkendu o trochu lepší než my."

Fernando Alonso nyní ztrácí na vedoucího Buttona 11 bodů, výhoda McLarenu před Ferrari je pak v šampionátu týmů o osm bodů větší. "Vzhledem k tomu, co se dělo v různých podmínkách, jsme mohli získat více bodů. Ale tuto klasifikaci musíme brát tak, jak je, a tvrdě pracovat. Víme, že se současným bodovacím systémem jsou tyto rozdíly bezvýznamné. Důležité bude se vrátit na pódium," dodal Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud