Ferrari Giovinazziho neodepsalo. Podporovat ho bude i nadále

Ferrari Giovinazziho neodepsalo. Podporovat ho bude i nadále

Antonio Giovinazzi byl údajně na seznamu možných náhrad za Sebastiana Vettela a to vedle Carlose Sainze a Daniela Ricciarda. Po potvrzení Sainze se mu dveře do Ferrari na minimálně dva roky zavřely.

Ferrari podepsalo se Sainzem dvouletou smlouvu, což znamená, že pokud Sainz ve Ferrari nevyhoří, nebo se vztah nerozpadne z jiných důvodů, bude u Ferrari volno nejdříve v roce 2023.

S Antoniem Giovinazzim ale Ferrari počítá a bude se mu snažit příští rok sehnat sedačku. Možnosti jsou dvě – zůstat u Alfy Romeo nebo se přestěhovat do Haasu. 

„Antonio je chlapec, kterého si vážím,“ řekl Mattia Binotto pro Sky Italia.„Minulý rok odjel svou první sezónu ve formule 1. Myslím, že přejít do Ferrari po roce by vyžadovalo příliš velkou odpovědnost.“

„Leclercův scénář“ tedy Ferrari v případě Giovinazziho aplikovat nechtělo. Ital měl vloni relativně vlažný vstup do sezóny, ale poté se vedle velmi zkušeného Icemana začal zlepšovat a některé jeho výsledky nebyly vůbec špatné. 

„Počítáme s jeho růstem a pomůžeme mu. Je součástí našich plánů, ale musí ve F1 získat více zkušeností.“

V případě potřeby může Ferrari v roce 2021 angažovat v Alfě Romeo nebo Haasu i jiné juniorské jezdce. Ve F2 se připravuje hned několik členů Jezdecké akademie Ferrari: Robert Shwartzman, Marcus Armstrong, Callum Ilott, Mick Schumacher a Giuliano Alesi.

Foto: Getty Images /  Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud