Ferrari: FIA musí zajistit, aby se už dál nepodvádělo

Ferrari: FIA musí zajistit, aby se už dál nepodvádělo

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo apeloval na Mezinárodní automobilovou federaci, aby pečlivě dohlížela na dodržování nových pravidel.

Montezemolo adresoval otevřený dopis fanouškům a nejdříve v něm popsal současnou situaci, v jaké se formule 1 nachází s novými pravidly a vozy. Připomněl, že všichni mají technické problémy, a proto bude alespoň v úvodu sezóny klíčová spolehlivost.

Také se nepřímo obrátil na Mezinárodní automobilovou federaci s obavami z podvádění. „Tak důležitá sada změn v pravidlech také přináší určité šedé zóny, jako například palivo, software, spotřebu...,“ napsal.

„V tomto očekávám, že bude ostražitá FIA, a jsem si jistý, že bude, abychom se vyhnuli podvádění, ke kterému docházelo také v nedávné době, ale které se pro dobro tohoto sportu už nesmí dít.“

Pro Scuderii je letošní šampionát důležitý, protože se chce po delší době vrátit na vrchol. Montezemolo proto znovu apeloval na celý tým, ať odevzdá maximum.

„Takže co bychom měli dál očekávat? Požádal jsem Domenicaliho a jeho tým o maximální nasazení. A vím, že všichni dělají maximum. Máme silný tým, nejlepší jezdeckou dvojici, která je zkušená a velmi talentovaná, a všichni vědí, co mají dělat.“

ferrari1.jpgferrari2.jpgferrari3.jpg

Doporučujeme

Články odjinud