Ferrari do Británie žádné vylepšení nepřivezlo

Ferrari do Británie žádné vylepšení nepřivezlo

Podle Kimiho Räikkönena si italská stáj připravila pouze nový motor bez výrazných novinek. Mercedes má prý stále navrch.

Sebastian Vettel (6./4.)

Vedoucí závodník průběžného pořadí si v prvním tréninku vyzkoušel ochranný kryt kokpitu. Nebyl z něho příliš nadšený, ale myšlenku zvýšení ochrany chápe.

„V pátek se příliš neženete za nejrychlejšími časy a tento nový motor má před sebou ještě hodně kilometrů, tak jsme se ho snažili šetřit. Pracuje dobře a bez problémů. Ale pořád se potřebujeme zlepšit v mnoha oblastech. Musíme zkontrolovat spoustu věcí. Mercedes se zdá být rychlý, ale to není nic překvapivého. Trať dnes byla pořádně kluzká, zítra by to mohlo být lepší,“ doufá Vettel.

Kimi Räikkönen (5./3.)

Iceman dementuje zprávy, podle kterých se Ferrari rozhodlo do Anglie přivézt výrazné vylepšení motoru. Stejně jako Vettel má za to, že nejrychlejší je v současnosti Mercedes.

„Čerstvý motor bývá o něco rychlejší než starý motor. Není to nic velkého, jen to, co jsme si naplánovali. Těžko říct, jak si stojíme ve srovnání s ostatními týmy. Mercedes má před námi náskok, ale zítra se pokusíme být lepší.

Byl to poměrně přímočarý den. Proběhlo to bez potíží. Zítra to bude jiné. Musíme se pokusit vydat ze sebe všechno. V kvalifikaci a hlavně v závodě uvidíme, zda na to máme,“ řekl Räikkönen.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud