Ferrari chystá do Silverstonu úpravy s cílem vylepšit kvalifikační výkonnost

Ferrari chystá do Silverstonu úpravy s cílem vylepšit kvalifikační výkonnost

Tým Ferrari si je vědom potřeby zrychlit v kvalifikacích, aby mohl v závodech bojovat o vítězství. Kroky v tomto směru chce podniknout už v příštím závodě.

Fernando Alonso startoval v Montrealu šestý a do cíle dojel druhý. Šéf Scuderie Stefano Domenicali je přesvědčený, že kdyby kvalifikace dopadla pro jeho tým lépe, Vettel by měl mnohem těžší práci.

"Byl by to úplně jiný obrázek," řekl. "Věřím, že pokud by Fernando byl v první řadě, pro Sebastiana by to byl jiný příběh. Viděli jsme, že výkonnost v závodě máme velmi dobrou. A dnes jsme viděli, že Sebastian mohl z první pozice bez problémů diktovat tempo, ale když máte tak dobré kvalifikace, v takové situaci jste."

"My to samozřejmě potřebujeme (zlepšit kvalifikace), protože když za někým uvíznete, nemůžete útočit. Pokud se nám nepodaří zlepšit kvalifikaci, tak si tím budeme komplikovat život, protože na začátku závodu nemůžete tlačit a musíte pochopit, jak se závod bude vyvíjet. Takže to zůstává naší slabou stránkou, kterou musíme zlepšit."

Ferrari ví od začátku sezóny, že potřebuje lepší rychlost na jedno kolo. Domenicali věří, že snaha přinese jisté výsledy v Silverstonu.

"Neustále to požaduji po inženýrech," pokračoval. "Samozřejmě to není jednoduché, jinak bychom to už udělali. Je to náš hlavní cíl, takže věřím, že v této oblasti nasadíme jistá vylepšení už v příštím závodě."

Doporučujeme

Články odjinud