Ferrari chce po letní přestávce udeřit. Testovalo v Monze  | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Ferrari chce po letní přestávce udeřit. Testovalo v Monze

První dva závody po letní přestávce by měly Ferrari vyhovovat. Ve Spa a v Monze bude důležitý výkon motoru.

Spa a Monza by měly Ferrari vyhovovat. Je velmi reálné očekávat, že Scuderia bude bojovat o nejvyšší příčky, což by letos nebylo poprvé. Týmu z Maranella se však zatím nedaří koncovka. Mercedes porazil jen dvakrát Verstappen, Ferrari na první vítězství čeká, i když třikrát bylo blízko.

Přípravu na první dva závody u Ferrari nepodceňují. Charles Leclerc ve středu usedl do SF90 na okruhu v Monze. Na voze byly podle italské verze webu Motorsport.com nové díly a balíček pro okruhy vyžadující nízký přítlak.

Testování v průběhu sezóny je omezené. Jezdit se může jen při dvou oficiálních testech nebo při testech pro Pirelli. Týmy však mají k dispozici filmovací dny, které většinou využijí před sezónou. Na speciálních pneumatikách Pirelli mohou odjet maximálně 100 km, což je asi 20 kol, ale pro otestování dílů a základní poznatky o autě je to dostačující.

Leclerc odjel první kola za konstantní rychlosti (nezrychloval na rovince), což je metoda používaná pro testy aerodynamiky.

Ve voze naopak chyběl motor třetí specifikace, na kterém Ferrari pracuje a chystá ho právě pro dva rychlé okruhy po letní přestávce.

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud