Ferrari chce letos titul. Ať to stojí, co to stojí (doslova)

Ferrari chce letos titul. Ať to stojí, co to stojí (doslova)

Ferrari letos navýší svůj rozpočet ve formuli 1. Investorům to oznámil šéf automobilky.

CEO Ferrari Louis Camilleri před pár dny oznámil investorům, že v Maranellu budou letos více investovat do formule 1. Má to mít dva důvody.

Podle Camilleriho byla loňská forma Ferrari nejlepší od zisku Poháru konstruktérů v roce 2008. Chyběla tomu však zlatá třešinka. Ferrari chce konečně vyhrát titul. 

Druhým důvodem k navýšení finančních prostředků mají být změny pravidel v roce 2021, i když není úplně jasné, co tím Camilleri myslí, protože konkrétní pravidla zatím schválena nebyla.

Je to každopádně obrat o 180 stupňů, protože to dává jasně najevo, že Ferrari chce ve F1 zůstat. Zesnulý Sergio Marchionne hrozil odchodem Ferrari z královny motorsportu, pokud Ferrari nebudou změny vyhovovat.

Ferrari letos také ušetří. Räikkönena nahradí levnější Leclerc.

Podle odhadů vloni Scuderia hospodařila s 410 miliony dolarů, což je nárůst o 20 milionů oproti roku 2017. Jedná se ale jen o odhad, do kterého se navíc nezapočítávají náklady motorového oddělení.

Informace o navýšení rozpočtu Ferrari přicházejí v době, kdy se diskutuje o postupném zavádění rozpočtového stropu v letech 2021 až 2023.

Foto: Getty Images /  Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud