Ferrari bylo lepší, přiznal Lauda

Ferrari bylo lepší, přiznal Lauda

Niki Lauda přiznává, že Ferrari bylo v Malajsii lepší. Svět tím ale podle Rakušana nekončí.

„Je to jednoduché, prostě byli bezkonkurenční,“ řekl po závodě Lauda. „Měli perfektní strategii a Vettel odvedl neuvěřitelnou práci. Vůz měl výkon a pneumatiky jim vydržely. Pro nás to byla strategie na tři zastávky. Proč? Protože s pneumatikami na jejich vrcholu bylo pro nás důležité mít tři zastávky. Ferrari bylo méně náročné (na pneumatiky), takže mohli jet na dvě zastávky,“ hodnotí Lauda.

„Za Arrivabenem jsem šel hned po závodě a ze srdce jsem mu pogratuloval, protože je to naše konkurence a mít více konkurence je lepší. A když vyhraje Ferrari, Bernie si nemůže stěžovat na nudného Vettela,“ směje se Lauda.

Ecclestone totiž kritizoval Vettela ale třeba také Alonsa, že pouze řídí vůz, ale své soukromí si chrání. Tím se liší od Hamiltona, který je celebritou a propaguje tak F1.

„Vettel už není nudný! Myslím, že je to skvělý výsledek pro všeobecný obraz F1, na který si všichni tolik stěžují. Tedy já ne, ale někteří ano.“

Podle Laudy byla Malajsie budíčkem. „Je normální, že když se ve sportu stanou takové věci a vy nevyhrajete všechny závody, zazvoní vám zvonek. Zvoní pořádně nahlas a všichni ho slyšíme a budeme na něj reagovat, to je normální. Byli jsme na druhém a třetím místě a vyhráli jsme poslední závod, takže svět po jedné Vettelově výhře neskončil. Byli ale lepší,“ dodal Lauda.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud