Ferrari bude bojovat vpředu, říká před prvním závodem šéf týmu Domenicali

Ferrari bude bojovat vpředu, říká před prvním závodem šéf týmu Domenicali

Tým Ferrari vysílá před letošní sezónou rozporuplné signály. Stefano Domenicali teď vyslal jeden z těch pozitivních.

Od Maranellských se ozývají protichůdné názory. Všichni sice říkají, že se Ferrari zimní přípravy nevydařily, ale zatímco technický ředitel Pat Fry nevěří v boj o stupně vítězů a Fernando Alonso hovoří o zatínání zubů, Felipe Massa v pódium doufá a Domenicali svůj tým také vidí bojovat vpředu.

"Všichni se těšíme na nové výzvy," řekl šéf Scuderie před odletem do Austrálie. "Bude to velmi dlouhá sezóna a podle mě také velmi nepředvídatelná. Zdá se, že mnoho týmů bude bojovat vpředu, hlavně na začátku. My přijedeme do Austrálie s vědomím, že jsme z různých důvodů nesplnili své výkonnostní cíle, o čemž jsme dlouze debatovali v posledních dnech."

"Ale chci zopakovat, co už jsem řekl, musíme si počkat ještě pár dní, než budeme vědět, jak na tom jsme ve srovnání s ostatními. Jsem přesvědčený, že budeme bojovat vpředu a že tam budeme bojovat až do konce."

Ferrari proto vstupuje do letošní sezóny se stejným přístupem jako v minulosti. Hlavní je zachovat klid za všech okolností.

"Říkal jsem to samé už loni, pokud se nám bude dobře dařit v prvním závodě, nebudeme se předvádět, stejně tak nesmíme být zničení, pokud nebudeme konkurenceschopní na té nejvyšší úrovni," připomněl Domenicali. "Musíme jen zůstat soustředění na vývoj vozu. Šampionát skončí až v listopadu, na což bychom neměli nikdy zapomínat."

Doporučujeme

Články odjinud