Ferrari boj o tituly zatím nevzdává

Ferrari boj o tituly zatím nevzdává

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali věří, že Sebastian Vettel a Red Bull nejsou v letošním šampionátu nedostižní.

Fernando Alonso po závodě v Monaku prohlásil, že Vettel má letošní titul na dosah, a přiznal, že v současné formě nemůže Ferrari pomýšlet na porážku Red Bullu.

"Je to bez pochyb velká ztráta, ale víte, jak rychle se situace může změnit," cituje Domenicaliho Autosport. "Snadné to určitě není, ale pokud v příštích závodech získáme dobré výsledky, tak oni se můžou dostat do problémů. Takže musíme zůstat soustředění a dostat je pod tlak. Pak se uvidí."

"Není pochyb o tom, že jsou silní. Naším cílem je dál věřit a vydržet. V krátkodobém horizontu musíme získat dobré výsledky a vylepšit auto, pokud to bude možné. Až přijedeme na okruhy, jako je Silverstone, musíme mít odpovídající přítlak. Na Silverstonu, v Maďarsku a podobných tratích."

Domenicali také potvrdil, že hlavním problémem Ferrari jsou pneumatiky. Neumí dobře pracovat s tvrdšími směsmi. "Tak to je," přiznal. "Nechci to popírat. Z hlediska výkonnosti to je jedno bohužel jen Red Bullu, můžou nasadit tvrdé, měkké, střední nebo třeba kamenné pneumatiky, jako dnes (v neděli) Sebastian."

"Naše auto je určitě na to velmi citlivé, ale zdá se, že pro ostatní týmy to platí také. Je důležité, že v Kanadě budeme mít stejné směsi (jako v Monaku - měkkou a super měkkou), abychom mohli maximálně využít výkonnost našeho vozu."

Doporučujeme

Články odjinud