Ferrari: Alonsova zpětná vazba je velmi dobrá, ale vůz teď neovlivní

Fernando Alonso poskytuje velmi cenné připomínky k vozu, ale inženýři Ferrari je zatím nevyužijí. Do vývoje vozu je promítnou až později.

Alonso strávil ve středu v Jerezu druhý den s vozem Ferrari F10 a šéfinženýr Scuderie Chris Dyer pro něj měl jen slova chvály. "Fernando má velké zkušenosti ze závodů i ve vývoji vozu. Jeho zpětná vazba velmi pomáhá a je opravdu přesná. Jeho poznámky teď mít dopady na projekt vozu nebudou, ale jsou velmi důležité teď i pro blízkou budoucnost. Nepřekvapil nás, věděli jsme, že je to skvělý jezdec a jeho vztah s techniky se každým dnem zlepšuje."

V Jerezu se Ferrari na úvod soustředilo na spolehlivost, výkonnost přijde na řadu později. "Stejně jako ve Valencii jsme jezdili s různým množstvím paliva a výsledky byly i v těchto podmínkách pozitivní, co se chování vozu a ovladatelnosti týče. U výkonnosti ve srovnání s konkurencí visí otazník, protože nevíme, za jakých podmínek ostatní vozy testují. Co se týče výkonnosti, nepokročili jsme, ale v oblasti spolehlivosti ano."

Práci komplikoval týmům déšť, ale Alonso byl spokojený s chováním vozu i v těchto podmínkách. "Vůz jezdil na mokré trati opravdu dobře a snadno se řídí," řekl Španěl. "Pocity jsou stejně dobré  jako na suchu."

Doporučujeme

Články odjinud