Fernando Alonso Indy 500 nepojede! Vyřadil ho Kyle Kaiser

Fernando Alonso Indy 500 nepojede! Vyřadil ho Kyle Kaiser

Fernando Alonso se s týmem McLaren nedokázal kvalifikovat do letošního ročníku závodu 500 mil Indianapolis. Do slavného pětisetmílového klání může odstartovat 33 nejlepších pilotů po kvalifikaci, na Alonsa však zbyl pomyslný černý Petr v podobě 34. místa.

Nedělní kvalifikační program na oválu v Indianapolis po skončení deště odstartovala šestice pilotů, která se během sobotní části kvalifikace nedokázala dostat do nejlepší třicítky. Umístění mezi třiceti nejlepšími zaručuje start v závodě. Do této skupiny kromě Fernanda Alonsa patřili ještě James Hinchcliffe, Sage Karam, Patricio O'Ward, Max Chilton a Kyle Kaiser.

Alonso vyjel na trať jako třetí a s průměrnou rychlostí na 4 kola 227.353 mil v hodině se zařadil na průběžné druhé místo za Jamese Hinchcliffa. Mezi Kanaďana a Španěla se poté dokázal vklínit Sage Karam, a tak Fernando Alonso spadl na kritické třetí místo, které by mu ještě přineslo start ze 33. pozice na startovním roštu.

Junior Red Bullu Patricio O'Ward ani bývalý britský pilot formule 1 Max Chilton nejlepší tři neohrozili. Jako poslední se na trať s vidinou postupu do závodu vydal Kyle Kaiser z menšího týmu Juncos Racing, který se v roce 2019 kromě IndyCar angažuje také na poli sportovních vozů v šampionátu IMSA WeatherTech Sportscar Championship.

Kaiser byl již od prvního kola ze čtyř rychlý a velmi konzistentní, což mu nakonec vyneslo průměrnou rychlost 227.372 mil v hodině a 33. příčku na startovním roštu. Alonso tak klesl na místo 34. a letošní ročník Indy 500 se ho týkat nebude. Již od prvních tréninků se McLaren potýkal s nastavením Španělova vozu a veškeré problémy britské stáje na misi v USA vyvrcholily nepostupem do slavného závodu.

Z pole position do 103. ročníku Indy 500 odstartuje Francouz Simon Pagenaud z týmu Rogera Penskeho.

Foto: IndyCar

 

Doporučujeme

Články odjinud