Fernando Alonso bude letos v Monaku chybět, pojede v Indy 500!

Fernando Alonso bude letos v Monaku chybět, pojede v Indy 500!

Fernando Alonso se letos zúčastní legendárního závodu Indy 500. Ve staré cihelně bude závodit za tým Andretti Autosport.

Fernando Alonso letos nebude závodit ve Velké ceně Monaka. O tomto víkendu ho totiž uvidíme večer závodit na slavném oválu v Indianapolis. Alonso tak bude usilovat o druhý zářez na možné cestě získat tzv. triple crown – vítězství v Monaku, Indianapolis a Le Mans. V Monaku už Alonso vyhrál. Povede se mu to i v Indianapolis?

Kdysi bylo zcela běžné, že jezdec F1 přeskočil do jiného vozu a jel v jiné sérii. V současné době je to díky sponzorům, značkám i obavám o zranění v podstatě nemožné. Výjimkou potvrzující pravidlo byl před časem Hülkenberg, který závodil a dokonce vyhrál v Le Mans.

S motorem Honda

Problém ve Wokingu Alonso mít nebude, protože usedne do vozu týmu Andretti Autosport, který pohání motory Honda. Zatímco v F1 je na tom Honda velmi špatně, v Indycar se vozům s japonskými motory letos zatím velmi daří. 

Oficiálně by měl jet Alonso za tým „Andretti Autosport with McLaren“. 

V Monaku Alonso nebude

Pro Alonsa to bude křest ohněm. Španěl nemá zkušenosti se závoděním na oválu a podle vyjádření McLarenu neplánuje účast na některém jiném závodě.

V závodě Indy 500 v roce 2015 uspěl podruhé Juan Pablo Montoya a vloni Alexander Rossi. 

Současně platí, že v Monaku bude Alonso chybět. Oba slavné závody se jedou ve stejný víkend (neděle 28. května). Kdo Alonsa nahradí, to zatím není jasné. Samozřejmě se nabízí Jenson Button. 

Chci Triple Crown, potvrdil Alonso

„Vyhrál jsem dvakrát Velkou cenu Monaka a jednou z mých ambicí je vyhrát Triple Crown, což se povedlo pouze jednomu jezdci v historii motorsportu: Grahamu Hillovi,“ uvedl Alonso. 

„Nevím, zda budu závodit v Le Mans, ale jednoho dne to mám v úmyslu. Mám teprve 35 let, takže spoustu času...“

Závody Indycar u nás vysílá Nova Sport. 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud