Felipe Massa je zpět v Maranellu a připravuje se na návrat do F1

O testu v F2007 tým zatím nerozhodl.

Po téměř dvou měsících od své nehody v maďarské kvalifikaci se Felipe Massa vrátil k týmu Ferrari. V pondělí dorazil do Maranella, kde ho čeká intenzivní program, jehož cílem je návrat do formule 1.

"Konečně jsem zpátky doma," uvedl Massa. "Tohle je moje druhá rodina a nemohl jsem se dočkat, až je znovu uvidím, všechny lidi, s kterými léta pracuji a kteří mi v těchto dnech byli na blízku. Teď už můžu opravdu říct, že začínám znovu pracovat. Čeká mě toho hodně, ale jsem šťastný. V Maranellu se mi líbí."

Massu přivítal v sídle Ferrari šéf týmu Stefano Domenicali. Spolu probrali program, který je pro Brazilce připravený. Mimo jiné obsahuje práci v simulátoru, technické schůzky s inženýry a trénink fyzické kondice.

Massa také usedne za volant předloňského monopostu F2007 a na pneumatikách z GP2 si vyzkouší, jak mu to jde ve formuli 1. Tým zatím nerozhodl, kdy se tento test uskuteční, tento týden to ale nebude.

"Je dobře, že je Felipe zpátky u nás," řekl Domenicali. "Jsem rád, že ho můžu znovu obejmout. Společně jsme zavolali prezidentu Lucovi di Montezemolovi a ten byl rád, že může pozdravit Felipeho a popřát mu hodně štěstí. Domluvili si schůzku na příští dny. Felipe se musí vrátit do vrcholové formy. Má před sebou náročné období plné aktivit, ale ví, že nepospícháme."

Massa v Maranellu navštívil také novou výrobní linku, která produkuje silniční Ferrari 458 Italia.

Doporučujeme

Články odjinud