Fanoušci si zaslouží bližší kontakt se svými hvězdami, podotýká Parr

Fanoušci si zaslouží bližší kontakt se svými hvězdami, podotýká Parr

Bývalý ředitel Williamsu připomíná, že to právě oni jsou hlavním zdrojem příjmů formule 1 a podle toho by s nimi mělo být také tak zacházeno.

Pomyslná vzdálenost mezi fanoušky a jejich oblíbenci z řad jezdců a týmů je podle Adama Parra i nadále hodně velká. Formule 1 se v minulosti snažila ochránit svoji exkluzivitu, což se jí podařilo a do jisté míry i zvýšilo její atraktivu. Situace však zašla až příliš daleko, a tak je nyní nejvyšší čas na změnu přístupu. 

"Chci, aby do toho byli zapojeni fanoušci a měli nějaké slovo. Jsou to fanoušci, kdo dělají sport. Pokud chcete, aby byl sport opravdu fantastický a poutavý, pak čím blíže ty lidi dostanete k hvězdám tohoto sportu, tím lépe," řekl Parr na akci Autosport International.  

"Myslím si, že Bernie dělá na jednu stranu úžasnou práci v tom, že drží lidi mimo, protože to zvyšuje jejich fascinaci. Ale na druhou stranu, lidé platí hodně peněz, aby zašli na Silverstone, aby mohli sledovat (F1) na satelitu, takže si zaslouží více přístupu."

K němu ale Parr pobídl obě strany: "I když Bernieho hodně obdivuji, není to on a nejsou to týmy, kdo financují F1 - jsou to fanoušci. Takže proč se lidé nezorganizují a nevyžadují trochu víc?"

Podle bývalého ředitele Williamsu by se nad sebou měli zamyslet také samotní piloti. "Někteří z jezdců vám někdy ani nedají autogram, a vy si pomyslíte: ‘Počkej? Co máš za problém?‘ Monopost řídí dvacetkrát za rok a někteří z nich jsou za to dost dobře placeni. Já jsem obrovským fanouškem toho, co dělají, mají neuvěřitelné dovednosti, ale chovají se hloupě," uzavřel.

    

Doporučujeme

Články odjinud