Fandím Alonsovi, pro mě je trojnásobným mistrem světa, zopakoval Hamilton

Fandím Alonsovi, pro mě je trojnásobným mistrem světa, zopakoval Hamilton

Lewis Hamilton stále považuje za nejlepšího jezdce letošní sezóny Fernanda Alonsa, a to nezávisle na skutečném výsledku šampionátu.

Alonso získal dva mistrovské tituly v letech 2005 a 2006. Letos je blízko třetímu triumfu, ale jeho šance se zmenšují s rostoucím náskokem Sebastiana Vettela.

Hamilton už jednou řekl, že si podle něj letošní titul nejvíc zaslouží Alonso. V Indii byl na toto téma dotázán znovu, ale jeho odpověď byla tentokrát trochu vyhýbavější.

"Není vhodné, abych říkal, kdo si to zaslouží víc," řekl. "Já jsem Fernandův fanoušek, byl jsem jeho fanouškem už před svým příchodem do formule 1. Myslím, že letos jezdí velmi dobře. Lépe než kdokoliv jiný."

"Sebastian šel s vylepšeními svého vozu v závěru roku hodně nahoru. Ale Fernando stále tlačí. Dnes (v neděli) jel fenomenálně a pořád se drží. Z mého pohledu je opravdu troj nebo čtyřnásobným mistrem světa."

Vettelovy zisky Hamilton hodně přičítá formě Red Bullu, jak už naznačil. "Viděl jsem jejich rychlost, v žádném případě bych s nimi nedokázal soupeřit. I kdybych jel na 200 procent, tomu bych se nevyrovnal."

"Ani si nedokážu představit, co Adrian (Newey - šéfdesignér Red Bullu) a jeho tým dělá. Je jedinečný a auto postavil velmi dobře. Není to překvapivé, protože red bully dominovaly posledních pár let. Zdá se, že dokáží své auto hodně zlepšovat."

Doporučujeme

Články odjinud