F1 potvrdila termíny předsezónních testů. Ty první živě neuvidíme | Foto: Getty Images / Joe Portlock

Foto: Getty Images / Joe Portlock

F1 potvrdila termíny předsezónních testů. Ty první živě neuvidíme

Formule 1 potvrdila termíny předsezónních testů. Ty první budou v poněkud utajené podobě.

Formule 1 potvrdila termíny letošních předsezónních testů. V Barceloně se bude testovat od 23. do 25. února, v Bahrajnu od 10. do 12. března.

Termíny nejsou nové, víme o nich už od konce loňského roku, i když byly neoficiální. Občas se také objevovaly termíny pro test v Bahrajnu, které byly o jeden den posunuté.

V Barceloně za zavřenými dveřmi

Formule 1 také bohužel potvrdila to, o čem se spekulovalo už dříve. První testy nebudou vysílány prostřednictvím F1 TV Pro. K dispozici nebude ani live timing a na okruhu nebudou fanoušci. Na konci dne budou uveřejněny výsledky a sestřih. F1 tyto testy ani nevnímá jako oficiální testy, ale spíše jako hromadný shake down nebo také „pre-season session“.

Oficiální testy proběhnou v Bahrajnu, který si podle spekulací zaplatil za exkluzivitu. Teprve tyto testy budou podle F1 ty „oficiální“. K dispozici bude vysílání na F1 TV Pro i live timing.

Zatím však není jasné, jaká další omezení si pro Barcelonu F1 připraví. Spekulovalo se totiž i o tom, že na okruh nebudou mít přístup ani fotografové. 

Doporučujeme

Články odjinud