F1 nabídne v grafice více informací. Některé možná ani nechcete znát

F1 nabídne v grafice více informací. Některé možná ani nechcete znát

Formule 1 dlouho slibuje, že uvolní více informací, aby měl fanoušek větší přehled a dostal se k závodění a soubojům ještě blíže.

Formule 1 už nějaký čas spolupracuje s Amazon Web Services. Chce více využívat dat od týmů i historických dat a strojového učení, aby fanouškům v reálném čase přinesla další informace. 

Údaje například o teplotách pneumatik mohou být určitě zajímavé. Podobně by na tom mohly být (zatím to není zřejmě v plánu) údaje o tepové frekvenci jezdce. Případně údaje o tom, ve kterých částech okruhu jezdec nejvíce ztrácí na svého soupeře.

F1 chce ovšem nabídnout informace, které fanoušek možná ani vědět nechce. Během zastávky v boxech bychom se mohli dozvědět, jaký bude asi rozdíl mezi jezdci po zastávce a jaká je pravděpodobnost, že dojde k předjetí.

Další novinka má v reálném čase ukázat pravděpodobnost, že dojde k předjetí při souboji na trati a to dokonce i ze které strany. 

Je ovšem otázkou, zda podobné informace neodvedou divákovou pozornost a co je mnohem horší, zda ho alespoň z části (stále to budou jen odhady) nepřipraví o napětí.

V případě zastávek v boxech by stačila informace, ve kterém kole jezdci zajeli do boxů, jak dlouho zastávka trvala a jaké směsi nazuli.

 

Doporučujeme

Články odjinud