F1 míří na internet. V Česku služba nebude k dispozici. Půjde to obejít?

F1 míří na internet. V Česku služba nebude k dispozici. Půjde to obejít?

Jak už jsme psali, formule 1 míří na internet. Kromě tradičních záběrů budou moci fanoušci například přepínat mezi onboard kamerami na všech vozech.

Služba F1 TV Pro vyjde v přepočtu přibližně na 200 Kč měsíčně (v závislosti na daném trhu), což není zase tak moc, jak se může zdát. Je to méně, než stojí některé sportovní balíčky kabelových a satelitních operátorů.

V České republice služba zatím k dispozici bohužel nebude. V dnešní době ale není problém si sehnat zahraniční IP adresu prostřednictvím VPN. Pokud jste plánovali jít touto cestou, tak vás asi zklameme.

Šéf F1 pro digitální média Frank Arthofer potvrdil, že partneři F1 chystají bezpečnostní opatření, aby nebylo možné F1 sledovat prostřednictvím VPN ze zemí, ve kterých to není oficiálně dovolené. 

Budeme si tak muset zřejmě počkat, až F1 TV Pro dorazí také k nám. 

Od nové služby si F1 hodně slibuje. „Podle našich odhadů máme ve světě asi 500 milionů fanoušků, což je zhruba 5 % světové populace,“ řekl Arthofer, jehož slova cituje RacesFans.net. 

„Pokud budu konzervativní a řeknu, že 1 % této zákaznické základny jsou hardcore fanoušci, tak to je 5 milionů uživatelů, kteří jsou ochotní zaplatit poplatek za to, co je opravdu nejlepší způsob, jak sledovat formuli 1.“

Pokud by si službu skutečně předplatilo 5 milionů lidí, byl by to obrat ve výši asi 600 milionů dolarů. 

 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud