F1 i WEC současně Alonso nezvládne, říká Boullier. Hartley to dal, reaguje WEC

F1 i WEC současně Alonso nezvládne, říká Boullier. Hartley to dal, reaguje WEC

Bude příští rok Fernando Alonso kromě F1 závodit také ve WEC? Podle Erica Boulliera se to zvládnout fyzicky nedá.

Fernando Alonso bude mít příští rok nabitý program. V lednu ho čeká Daytona (nejdříve testy a na konci měsíce čtyřiadvacetihodinový závod). 

Současně se objevily spekulace, že Alonso už navštívil továrnu Toyoty a měl by příští rok jet závod 24 hodin Le Mans. Podle BBC je to už fakticky hotová věc a navíc je možné, že kromě slavného závodu odjede Alonso také některé další závody série WEC. V první polovině roku se termíny vzájemně nekryjí.

Podle Erica Boulliera to ale není možné. „Myslím, že fyzicky nemůžete zvládnout dva programy, je to příliš složité,“ řekl Boullier. „Pokud se zavážete dvěma programům, je to obrovské rozptýlení.“

„Odjet Le Mans, Indianapolis nebo Daytonu... proč ne? Je to jednorázové. Ale odjet toho více, to by bylo odvrácení pozornosti od hlavního úvazku, kterým je F1.“

Série WEC už na to reagovala na Twitteru s tím, že Brendon Hartley může dát Alonsovi pár tipů, jak to se to zvládnout dá. 

Novozélanďan má skutečně hodně nabitý program. Od 7. října do 26. listopadu je ve voze o všech celkem 8 po sobě jdoucích víkendech!

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud