F-průduch Mercedesu podle Red Bullu není uzavřenou záležitostí

F-průduch Mercedesu podle Red Bullu není uzavřenou záležitostí

Navzdory souhlasnému stanovisku FIA se Red Bull pořád domnívá, že F-průduch Mercedesu na zadním křídle není v souladu s pravidly.

Red Bull a Lotus opakovaně diskutovaly s FIA na téma F-průduchu Mercedesu a Charlie Whiting jim pokaždé řekl, že je tento systém legální, protože je zcela pasivní a neobsahuje žádné pohyblivé díly.

Na otázku, zda tuto záležitost tedy považuje za uzavřenou, šéf týmu Red Bull Christian Horner přesto odpověděl: "Asi ne. Nejsem sám, ostatní tady (šéfové týmů) také chtějí další vysvětlení."

"Je to akceptováno jako šikovná inovace? Pak klobouk dolů před Mercedesem. Nebo je to něco, co v budoucnu nebude dovolené? To je to nejdůležitější, co je třeba vyřešit. A bylo by dobré v tom mít na konci tohoto víkendu jasno."

Jelikož FIA opakovaně schválila monopost Mercedesu jako legální, snaží se Horner evidentně získat ujištění, že F-průduch nebude zakázán příští rok. Pokud se mu takového ujištění nedostane, bude moci i nadále zpochybňovat jeho soulad s pravidly. V opačném případě bude vědět, že má smysl investovat do jeho vývoje.

Doporučujeme

Články odjinud