Experimentální tvrdou směs přiveze Pirelli znovu do Německa

Experimentální tvrdou směs přiveze Pirelli znovu do Německa

Poté, co testování nové tvrdé směsi znemožnilo v Británii počasí, dostanou týmy novou příležitost v pátečních trénincích před GP Německa.

"Nová tvrdá směs není velkou evolucí, ale má o trochu širší pracovní rozpětí, díky čemuž by mělo být snadnější ji zahřát na provozní teplotu a udržet ji v ní," připomněl sportovní šéf Pirelli Paul Hembery.

Týmy si ji měly vyzkoušet už v Silverstonu, ale zabránil jim v tom déšť. Pokud to počasí dovolí, nasadí ji v pátek v Hockenheimu. "Použijeme ji jen v pátečních trénincích. Jelikož je šampionát tak jemně vyvážený, domníváme se, že by nebylo férové změnit jeden z klíčových parametrů, jehož pochopení týmy věnovaly velké úsilí, aby z něj dostaly maximum," pokračoval Hembery.

Nabídka závodních pneumatik by tak do konce roku měla zůstat stejná, ale změnu úplně vyloučit nelze. "S týmy vedeme velmi produktivní dialog a vždy bereme v úvahu přání většiny. Určitě bude zajímavé si vyslechnout, co k nové pneumatice řeknou, a zjistit, jestli jejich dojmy odpovídají našim závěrům ze soukromých testů," dodal Hembery.

Doporučujeme

Články odjinud