Experiment se strategií Räikkönenovi nevyšel

Experiment se strategií Räikkönenovi nevyšel

Lotusu se konečně podařilo dostat oba vozy do cíle, na bodech ovšem dojel pouze Romain Grosjean. Räikkönen doplatil na opotřebování pneumatik.

Finský pilot se v jednu chvíli pohyboval dokonce na druhé pozici, když ale pneumatiky překročily svou standardní životnost, následoval rychlý propad až do středu pole. Cílem Räikkönen dojel na čtrnáctém místě.

"Jeli jsme na dvě zastávky, protože to vypadalo jako nejrychlejší strategie. Až na posledních deset kol to vypadalo hezky. Nakonec ale odešly pneumatiky. Dlouho jsem byl zaseklý za Felipem. V částech trati, které jsou výhodné k předjíždění, jsem neměl dostatečnou rychlost. I kdyby se mi to ale podařilo, nemyslím si, že by to mělo na konečný výsledek nějaký vliv. V závodě jsme byli rychlí, chtěli jsme zkusit odlišnou strategii, ale ta nevyšla. Jednoduché," řekl Räikkönen.

Romain Grosjean zažil smolný vstup do sezony. V Austrálii i v Malajsii daleko nedojel, a tak mu dnešní šesté místo přišlo vhod. 

"Byl to dobrý závod, opravdu jsem si ho užil. Bohužel jsem se dopustil menší chyby při souboji s Markem, ale celkově jsem se svým výkonem spokojen. Auto se řídilo skvěle. Tým odvedl ohromný kus práce a oproti pátku vůz úžasně vylepšil. Jsem rád, že jsme dojeli na bodech. Bojovat s McLarenem a Red Bullem je báječný pocit. Už od třetí pozice na startu v Melbourne jsme měli velké ambice, ale teď je třeba mířit výše. Vždy existuje prostor pro zlepšení. Doufejme, že v naší současné formě můžeme pomýšlet na první pětku a případně i stupně vítězů. Musíme to brát hezky krůček po krůčku, ale věříme si," nechal se slyšet Grosjean.

Doporučujeme

Články odjinud