Exkluzivně: Vettelovy

Exkluzivně: Vettelovy 'protesty' z Itálie vyjasněny

Ačkoli se veškerá pozornost soustředí na Vettelův zisk druhého titulu mistra světa v Japonsku, magazínu F1sport.cz se podařilo vyjasnit některé záležitosti z italské Monzy.

Ta se nechvalně proslavila obranými manévry Michaela Schumachera zejména před Lewisem Hamiltonem. Po závodě si ale údajně stěžoval také Sebastian Vettel na Fernanda Alonsa. Obecně se mělo za to, že je to kvůli incidentu na výjezdu jedné ze zatáček, který zachytily televizní kamery (viz obrázek zde).

Magazínu F1sport.cz se během konání Velké ceny Japonska podařilo zjistit, že o žádnou stížnost ve skutečnosti nešlo, což neznamená, že Vettelovi přišlo všechno v pořádku.

Čistou shodou okolností se ještě v padoku potkal Vettel přibližně tři hodiny po závodě s ředitelem závodů Charliem Whitingem. Ten se jej sám dotázal na jeho vlastní názor.

Při této náhodné debatě vyšlo najevo, že Vettel vlastně žádný problém s incidentem zmiňovaným výše neměl. Nelíbila se mu událost, která se odehrála o kolo dříve v nájezdu do první šikany, která ale nebyla zachycena televizními kamerami (zde). Tam prý Alonso bránil velmi tvrdě, byť dodal, že jej Alonso nejspíš neviděl.

Méně tolerantní kritiku směroval na Michaela Schumachera. Podle Vettelových slov se Schumacher při obranných manévrech v brzdné zóně držel uprostřed závodní dráhy a vyčkával, jakým směrem soupeř zaútočí.

V každém případě šlo však o neformální debatu, ze které vznikl dojem, že Vettel protestuje proti některým aktivitám svých soupeřů na závodní dráze. Ve skutečnosti šlo o jeho názory vyslovené v rámci náhodné debaty, a nemají žádný formální základ.

Doporučujeme

Články odjinud